آفات پسته

 مدیریت آفات در اسفندماه

برای کنترل آفاتی مانند شپشک، چوبخوار، سرشاخه خوار، فرمهای زمستان گذران آفات بصورت عمومی می توان محلولپاشی روغن ولک به میزان 20-15 لیتر در هزار همراه با 2 در هزار اتیون را در اواخر اسفند توصیه نمود.

 **********

در تاریخ 1394/12/12 در باغات شهرستان دامغان شفیره کرمانیا مشاهده شده است

******

 

پروانه چوبخوارپسته(کرمانیا)

 

چرخه زندگي آفت:

اين آفت يک نسل در سال دارد، زمستان را به صورت لارو در مغز سرشاخه هاي جوان پسته مي گذراند.

لارو از اواخر بهمن تا اوسط زمستان از شاخه ها خارج و در روي سرشاخه ها در نزديکي جوانه ها در اطراف خود يک پيله هرمي شکل(قایق وارونه) در قسمت زيرين شاخه تشکيل و به شفيره تبديل مي شوند.

خروج پروانه از شفيره از اواخر اسفند تا اوايل فروردين ماه (بسته به شرايط آب و هوايي ) به مدت سي روز ادامه پيدا مي کند. پروانه هاي نر 3 تا 4 روز زودتر ظاهر مي شوند. پروانه هاي ماده کم تحرک و بيشتر مواقع در زير رگ ها استراحت مي کنند. پروانه هاي نر در روز بين ساعت 7 تا 11 صبح پرواز مي کنند . هر حشره ماده 49 تا 54 تخم به صورت انفرداي روي سر شاخه ها در فرورفتگي هاي زير جوانه جانبي روي محور اصلي خوشه، دم ميوه و دمبرگ مي گذارد تخم ها پس از 3 روز تفريخ مي شود. لاروها پس از تفريخ از تخم مستقيم وارد ساقه مي شوند. لارو اين حشره از مغز محور خوشه تغذيه کرده و موجب مرگ حدود 5 تا 8 درصد ميوه هاي خوشه مي گردد. گاهي نيز تمام خوشه را خشکانيده و باعث ريزش کل ميوه هامي شود. خسارت آفت چوبخوار به علت اينکه لاروها در تمام مدت درون سرشاخه ها فعاليت مي کنند کمتر مورد توجه باغداران قرار مي گيرد.

 

روش هاي مبارزه

 

هرس:

 

هرس دقيق همراه با شناخت شاخه هاي آلوده مي تواند در کاهش جمعيت زمستان گذران آفت بسيار موثر باشد.

 

استفتاده از تله هاي فرموني:

 

يکي از بهترين روشها براي تشخيص و پيش آگاهي استفاده از تله فرموني است که با نصب به موقع (با مراجعه به مراکز خدمات و هماهنگي با کارشناسان مربوطه) مي توان با بدست آوردن پيک پرواز و سمپاشي به موقه عليه اين آفت به طور چشم گيري از پيشرفت خسارت  آفت جلوگيري کرد.  

 ******

قابل توجه باغداران محترم شهرستان دامغان:

زمان اوج(پیک) پرواز آفت پروانه چوبخوار پسته(کرمانیا) در شهر دامغان 95/1/19 می باشد . که هفت روز بعد از پیک ، زمان سمپاشی علیه این آفت می باشد. جهت اطلاع از نوع و دز سم با کارشناسان آزمایشگاه تماس حاصل فرمائید.

 

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :